ŞABAN KÖYÜ

• Bağlı Olunan İl Adı: KARS
  • Bağlı Olunan İlçe Adı: KAĞIZMAN

05.04.2024 33

05-04-202405-04-2024Şaban Köyü, Kars ilinin Kağızman ilçesine bağlı kuzeyde yüksek yerde kurulmuş bir köydür. Rakımı 2.124 metredir.

Köy, Kars il merkezine 89 km, Kağızman ilçe merkezine 24 km uzaklıktadır.

Köyümüzün Altyapısı:

Elektrik: Var

Su Şebekesi: Var

Yol: Köye ulaşımı sağlayan yol henüz asfalt değil.

Telefon: Var

Kanalizasyon: Yok

Okul: Var. İlkokul ve orta okul bulunmaktadır.

Sağlık Evi: Var

Ekonomisi: Tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomiye sahiptir.

Köyde buğday ve arpa ekilir. Köy halkının yarısından fazlası tarlalarını ortakçılık sistemi ile ektiriyorlar. Çoğu evler kendi ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile inek, koyun ve kümes hayvanı besliyor. Yaz aylarında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için büyük sürüler oluşur.

İklim: Köyde yüksek yayla iklimi görülür. Burada kışları uzun ve sert, yazları ılık hatta serince geçen bir iklim vardır. Burası Türkiye’de soğukların en bariz olduğu ve uzun sürdüğü yerlerdendir.

Bitki Örtüsü: Çoğu mera otlak olarak kullanılır, çok az miktarda meyve ağacı vardır. Son yıllarda evlere suyun gelmesiyle ağaç sayısında yükseliş vardır.